Matematik

Værdimængde

23. maj 2010 af Thomas1408 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Er fanget i mit matematik ...

... hvordan skal jeg finde værdimængden i følgende funktion?

f(x)=-√16-x^2  (Kvadratroden af 16 minus x i anden)

 
Og, kan det godt passe definitionsmængden bliver [-4;4]?

- På forhånd tak, Thomas1408 (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af mathon

       Vm(f) = [0;4]


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

indlæg slettet       troede at det kun var var √16 der stod inde under kvardratrodstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2010 af mathon

   radikanden 16-x2 har maksimum 16 for x = 0

   √(16-x2) har derfor maksimum 4 for x = 0

   √(16-x2) ≥ 0

hvorfor
            Vm(f) = [0;4]

..............

som var svar til #2,
der klogt foretrak at slette sin påstand


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.