Matematik

Skæring mellem funktioner

23. maj 2010 af Thomas1408 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Er der et eller flere kloge hoveder her inde der kan hjælpe mig med følgende?? 
... Jeg er kørt fast, og har brugt for lang tid til at summe over denne her opgave :\
 

"Bestem regneforskriften for to lineære funktioner f og g. Det gælder, at grafen for funktionen f går gennem pkt. A(-1;2) og pkt. B(-0,5;3) og grafen for funktionen g går gennem pkt. C(0;-2) og D(-4;2).
Bestem vha. beregning, skæringen mellem de to grafen."
 

Jeg har selv regnet regneforskrifterne for de to lineære funktioner, som ser således ud...

f: f(x)=2x+4
g: f(x)=-x+2

Håber meget på hjælp, selvom det er lidt sent en lørdag.
På forhånd tak, Thomas1408 (;
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for f(x) er korrekt; men forskriften for g(x) er ikke korrekt. Prøv selv efter, ved at indsætte koordinaterne for punkterne C og D i forskriften for g(x).

Grafen for g(x) har hældningskoefficient -1, så det er konstanten, der er forkert. Den skal være g(x) = -x-2 .

Find skæringspunktet ved at løse ligningen f(x) = g(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2010 af jesperher (Slettet)

jeg antager dine funktioner er rigtige..

kald kun den ene for f(x) og så kald den anden g(x),

så, f(x) = g(x)

2x+4=x+2

isoler x.

indsæt den fundne x-værdi i f(x) eller g(x) og find y-værdien.

du kan nu opstille punktet
 


Svar #3
23. maj 2010 af Thomas1408 (Slettet)

 Tak skal i have - hurtig respons er herligt !! (;


Skriv et svar til: Skæring mellem funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.