Tysk

Bøjning af tillægsord på tysk

24. maj 2010 af studerende1233 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle (:

Jeg har trukket mundtlig tysk til min 9. klasses eksamen, og jeg er nu gået i gang med min redegørelse - er der nogle, der kan fortælle mig en nem og enkelt måde af bøje tillægsord på tysk? :D

På forhånd tak :)

- Sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af Finn Johannessen (Slettet)

Det hele står i dette skema:

www.finnjo.dk/Grammatik/Adjektivboejningen.pdf

Der er tre bøjninger, alt efter hvad der står foran adjektivet. Efter

1) der (det bestemte kendeord) eller et af der-ordene bruges »5-e bøjningen«

2) ein (det ubestemte kendeord) eller et af ein-ordene bruges »reses bøjningen«

3) hvis der hverken står et der-ord eller et ein-ord foran bruges »3. bøjning«

Hvis du ikke kan finde ud af det (skemaet er lavet til en gymnasieklasse), så prøv at finde en, der kan forklare dig, hvordan du kan bruge det.

Mvh. Finn Johannessen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2010 af Stygotius (Slettet)

 "3.bøjning"  = den bestemte artikels endelser. Eks.  

"Kleiner  Mann, was nun ?"

"Kleine   Frau, was nun ?"

"Kleines KInd, was nun ? "

"Der-gruppen" =   der - dieser - jener - aller - jeder 

"Ein-gruppen"  = ejestedordene + ein og kein


Skriv et svar til: Bøjning af tillægsord på tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.