Fysik

Heste spring

24. maj 2010 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey alle.

har lige lidt problemer med en opgave.

en hest springer over en sump med en bredde på 12 meter med 30 km/t. dette klare den på 1,45 s.

nu skal jeg så finde ud af hvad dens lodrette hastighed mindst skal være for at den kan komme over sumpen?

der er ikke angivet højde eller masse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har ikke brug for hverken højden eller massen. :)

Du ved at bevægelse i to dimensioner er ukoblede, så den vandrette bevægelse kan du regne på for sig selv - du kan bruge de opgivne tal til at beregne den vandrette hastighed og herefter bruge pythagoras til at finde den lodrette hastighed.


Svar #2
24. maj 2010 af jeppe20 (Slettet)

hmm. sidder med fysikbogen fremme. men finder ikke vider hjælp til at beregne den lodrette hastighed. måske lidt mere hjælp heeh?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Start med at beregne den vandrette hastighed ud fra længden af springet samt den tid det tager.


Svar #4
24. maj 2010 af jeppe20 (Slettet)

jeg den skal jeg antage er 30 km/t under tilløb og springet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2010 af mathon

 30 km/t = 8,33333 m/s

  vvand = cos(v)·(8,33333 m/s) = (12 m)/(1,45 s) = 8,27586 m/s

             cos(v) = 0,993103

             sin(v) = √(1-cos2(v)) = 0,117241

 vlod = sin(v)·(8,33333 m/s) = 0,117241·(8,33333 m/s) = 0,977011 m/s ≈ 3,52 km/h


Skriv et svar til: Heste spring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.