Matematik

Km/t Hjælp

24. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Jeg har en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af hvordan man regner det.

Hansen har 103 km. til sit kolonihave hus. Han køre derop i weekenden med en gennemsnitsfart på 78 km/t.

Hvor mange minutter bruger han på at køre frem og tilbage

til kolonihave huset?  (Helt tal)


På forhånd tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

På 60 min (1 time) kører han 78 km. Find først, hvor lang tid han bruger til at køre 1 km, og dernæst, hvor lang tid han bruger til 103 km.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Tid = afstand/fart

Tid 103 km/78 km/t så har du tiden i timer

forat få den i minutter ganges med 60


Svar #3
24. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Han bruger 1,3 km pr. minut rigtigt?


Svar #4
24. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Kan det passe : 1,3 * 60 = 78 minutter - altså 1 time og 18 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Nej, det er ikke rigtigt. Find først, hvor lang tid, han bruger til at køre 1 km. Det er 60min/78km = 1/1,3 min/km. Gang derefter dette med antallet af km, der skal køres (103 km), altså den samlede tid for de 103 km er

103·60/78 min = 103/1,3 min = 79 min.


Svar #6
24. maj 2010 af Line123L (Slettet)

Mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Km/t Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.