Matematik

LN og LOG ?!!?

24. maj 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Hvad er forskellen imellem LN og LOG på lommeregneren?? Somme tider giver de samme resultat og somme tider ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2010 af peter lind

Det skal kun give samme resultat for x=1 idet ln(1) = log(1) = 0. Får du noget andet har du slået forkert op. De 2 funktioner er proportionale. Den første har grundtallet e = 2,71828.... Den anden grundtallet 10. ln(e) = Log(10) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mathon

    log(x) = ln(x)/ln(10)

    ln(x) = log(x)/log(e)                                     log(e) = 1/ln(10)

    log(a)/log(b) = ln(a)/ln(b)


Skriv et svar til: LN og LOG ?!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.