Matematik

Lokale ekstremaer

24. maj 2010 af Asal83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

vi har funktionen f(x)= (x2 +4x - 3) / (2x- 4)

bestem ved beregning koordinaterne til de punkter på funktions graf, hvor grafen har lokale ekstremums punkter?

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette ???

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2010 af richgirl (Slettet)

du skal diffrentere det og sætte det lige med 0 og solve

så finder du de steder, hvor tangentens hældning er lige med 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2010 af mathon

            f '(x) = (1/2)·(x+1)·(x-5)/(x-2)2    x≠2


Svar #3
24. maj 2010 af Asal83 (Slettet)

Hej Rich girl jeg har diferentieret og fået det til f '(x) = (2x2+8x - 22) / (2x-4)2

så kan jeg ikke komme vider :-(


Svar #4
24. maj 2010 af Asal83 (Slettet)

hvad er dette ??? har diferenteret funktionen f(x) =(x2+ 4x-3) /( 2x-4 ) er en brøk :-)

Svar til Mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2010 af richgirl (Slettet)

Jeg får den differenterede til at give :

(.5*((x)^(2) - 4.*x - 5.))/((x - 2.)^(2))

Du skal sætte det lige med 0, da du vil finde de steder, hvor tangentens hældning er lige med 0.

du siger:

solve((.5*((x)^(2) - 4.*x - 5.))/((x - 2.)^(2))=0,x)

Her finder du punkterne:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2010 af mathon

#2

            f '(x) = (1/2)·(x+1)·(x-5)/(x-2)2 = 0    x≠2

                x = -1 v x = 5        som er ekstrema-punkter


Svar #7
24. maj 2010 af Asal83 (Slettet)

mange tak jeg tjekker det lige :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. maj 2010 af mathon

evt. detaljer
se for x≠2

Vedhæftet fil:differentiation_51.doc

Svar #9
25. maj 2010 af Asal83 (Slettet)

Mange mange tak Mathon


Skriv et svar til: Lokale ekstremaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.