Matematik

Andengradsligning

26. maj 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg sidder med en opgave i matematik, og jeg er virkelig ved at være træt af den. Resultatet er ikke det samme med mit, og jeg kan slet ikke se hvad jeg gør forkert!

f(x)=4x^2-7x+13

a=4 b=-7 c=13

d=b^2-4ac

Det jeg gør er at sige:

d=(-7)^2-4*4*13 = Det får jeg til -159 .. Faktisk får jeg alle mine resultater til noget med minus. 

Det rigtige resultat er åbenbart 61 ?!

Hjælp.. :(
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. maj 2010 af Proprium (Slettet)

61? Det er ikke rigtigt. Står det i din facitliste?

Du får ganske rigtigt en negativ diskriminant, og du kan dermed konkludere, at ligningen ingen løsninger har.


Svar #2
26. maj 2010 af zuku (Slettet)

Mange tak for det. Det var en stor hjælp :) 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.