Matematik

hjælp til ligninger

26. maj 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeij

har brug for hjælp til de to ligninger.

løs ligninger.

 3/7 + x = 1       hvad er x?

 x  × (-2) = -12   hvad er x? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

Pointen er at isolere x :)

3/7 + x = 1 ⇒ x = 7/7 - 3/7

x = 4/7

x * (-2) = -12 ⇒ x = (-12)/(-2)

x = 6


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2010 af mathon

  (3/7) + x = 1                               træk (3/7) fra på begge sider

  x = (7/7) - (3/7) = (4/7)                 (1 = 7/7)


Svar #3
26. maj 2010 af line112 (Slettet)

når oka tak.

men hvad nu hvis der stod.

4/8  + x skal man så sige 8/8 - 4/8.

er det altid nævneren der skal divideres med hinanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af 79962 (Slettet)

 3/7 + x = 1 hvad er x?

3/7 + x = 1

x + 3/7 - 3/7 = 1 - 3/7

x = 1 - 3/7

x = 4/7

x * (-2) = -12 hvad er x?


x * (-2) = -12

x * (-2)/(-2) = -12/(-2)

x * 1 = 12/2

x = 6


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.