Kemi

molære koncentration

27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet)

Hej : D

har fået følgende spørgsmål:

En halv liter cola indeholder 10 g H3PO4.
Beregn den molære koncentration af phosphorsyre i colaen.
 

Er det så bare molarmassen for P, altså 30,974


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2010 af Doktor20 (Slettet)

Du skal bruge formlen:

n = m/M

m = 10 g og M = 98 g/mol (finder du via det periodiske system)

dvs. n = 10 g/98 g/mol = 0,102 mol

Herefter skal du sætte ind i formlen:

n = c • v

0,102 mol = c • 0,5 , hvor c  isoleres, c = 0,204 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2010 af mathon

kort:

        c = m/(M·V) = (10 g)/((98,00 g/mol)·(0,5 L)) = 0,204 M


Svar #3
27. maj 2010 af KarstenmedK (Slettet)

Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af grønlandpigen (Slettet)

Har lige et spørgsmål om hvad et molær koncentration er eller hvordan man forklar det, 


Skriv et svar til: molære koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.