Matematik

Cosinus, Sinus, Tangent retvinklet trekant B)

27. maj 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er begyndt at læse til min matematik B eksamen, men jeg mangler åbenbart nogle ordentlige noter til dette delspørgsmål:

"Redegør for cosinus, sinus og tangent i retvinklede trekanter."

Jeg ville høre om nogle af jer ligger inde med nogle gode noter eller råd til hvad jeg præcis skal her?

På forhånd tak =)


Brugbart svar (4)

Svar #1
27. maj 2010 af mathon

      definere de tre vinkelfunktioner
og
      eksemplificere deres anvendelse


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

Hej med dig d:

Sin = Modstående katete/hypotenusen.
Cos = Hosliggende katete/hypotenusen.
Tan = Modstående katete/hosliggende katete.

Cosinusrelationerne:
c^2 = a^2+b^2-2*a*b*cos(C)
a^2 = b^2+c^2-2*b*c*cos(A)
b^2 = a^2+c^2-2*a*c*cos(B)
 

Sinusrelationerne:
a/Sin(A) = b/Sin(B) = c/Sin(C)
(Og så kan du bare isolere til den vinkel du har brug for at kende.)

Dem skal du kunne redegøre for og højst sandsynligt kunne bevise :)
Håber det var til en hjælp,

OC
 


Svar #3
27. maj 2010 af archenemy (Slettet)

Men det du lige har gjort, er det ikke at redegøre for dem?

Er nemlig lidt i tvivl om hvad det skal sige at redegøre for dem.


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

 Jo altså.
Du kan jo ikke forklare.. eller.. det kræves ikke af dig at du kan forklare hvorfor at f.eks. sin = Modstående katete/hypotenusen, det er blot noget vi har fundet ud af at der virker, og vi derfor kan bruge.
Så det kan du jo ikke redegøre mere for, men du kan vise hvordan denne 'formel' bruges.

Cos- og sinusrelationerne er det dog muligt at bevise.

Hvis det var mig ville jeg redegøre for Sin, Cos og Tangens og vise hvordan de kan bruges til at finde vinkler, samt lave beviser for relationerne. Så ligesom Mathon kort og kontant skrev så ville jeg definere de tre vinkelfunktioner og eksemplificere deres anvendelse :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. maj 2010 af mathon

definer ud fra enhedscirklen

            x2 + y2 = 1
at
            x = cos(V)
            y = sin(V)

hvoraf grundrelationen:
            cos2(V) + sin2(V) = 1
           
samt
            y/x = tan(V)      x≠0      dvs V ≠ (π/2) + p·π      p∈Z

grundet ensvinklede trekanters proportionale sider
gælder

.......................................

virkede ikke se linket i #6

                                    


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. maj 2010 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

 Ja, gør brug af enhedscirklen hvis du forstår den :)

Tak for dokumentet Mathon, det er altid dejligt at have!


Svar #8
27. maj 2010 af archenemy (Slettet)

Kender godt enhedscirklen, den skal vidst bare genopfriskes.

Tusind tak for hjælpen alle sammen, den er meget værdsat!


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

 Det var så lidt, og held og lykke med din eksamen :)


Skriv et svar til: Cosinus, Sinus, Tangent retvinklet trekant B)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.