Matematik

Tangent til tredjegradspolynomium

27. maj 2010 af Soul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligemeget..

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=x3-4x2-11x+30

p=(3,f(3))

 tangentligning g(x)= f'(xo)*(x-xo)+f(xo)

f'(x)=3x2-8x-11

f(3)=33-4*32-11*3+30=27-36-33+30=-12

f'(3)=3*32-8*3-11=27-24-11=-7

tangent g(x)=-7*(x-3)+(-12)=-7x+3*7-12

g(x)=-7x-9


Skriv et svar til: Tangent til tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.