Matematik

Optimering

28. maj 2010 af sara14 (Slettet)

For en bestemt type postkasse med denne form er postkassens rumfang V som funktion af r bestemt ved V(r)=25*r*(500-pi*r^2)/3  0<r<12

Bestem r, så postkassens rumfang bliver størst muligt.

Jeg har differentieret V(r) og får V'(r)=0 ??

Hvad skal jeg stille op:) ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: mellemregninger. :)


Svar #2
28. maj 2010 af sara14 (Slettet)

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er dine mellemregninger til at differentiere V(r)?


Svar #4
28. maj 2010 af sara14 (Slettet)

Har gjort det på lommeregneren.. Normalt ville jeg differentiere og sætte = 0. Men nu??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Lav din differentiation i hånden i stedet. Du har tastet forkert på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2010 af AMelev

Jeg vil tro, at du enten

- har differentieret med hensyn til x i stedet for r (omdøb evt. r til x og differentier V(x))
eller
- har et tal stående som r på lommeregneren (clear liste r).

Metoden, du antyder i #4 er det rigtige spor at følge.

V '(r) = (12500)/(3) - 25* pi *(r)^(2) - så kan du i hvert fald komme videre, hvis du ikke kan finde fejlen.


Svar #7
28. maj 2010 af sara14 (Slettet)

#6 tusind tak!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.