Matematik

rumgeometri

29. maj 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er i den vedhæftede fil. Jeg har lavet a'eren, altså fundet ligningen for planen, men b'eren kan jeg ikke umiddelbart gennemskue.


Svar #1
29. maj 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Vedhæftet*

Vedhæftet fil:opg. 9.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2010 af mathon

linjen gennem (0,0,0) ortogonalt på ABC-planen med normalvektor n = [a,b,c]

har retningsvektor n
og dermed parameterfremstillingen
                    
      (x,y,z) = t·(a,b,c)
eller
      x = at
      y = bt
      z = ct      som du indsætter i planens ligning og beregner efterfølgende t-værdien

til bestemmelse
af
      (x,y,z) = t·(a,b,c)

               


Svar #3
29. maj 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Ah ja, selvfølgelig! Mange tak :)


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.