Matematik

differentialligninger

29. maj 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg benytter min lommeregner, TI-89, til at løse den her opgave.

Se vedhæftede fil

a) Den er jeg rimelig sikker på er rigtig. Jeg får den til at give r (t) = 0,017(0,97531)t

b) Her er jeg i tvivl. Mit facit bliver lidt mærkeligt.

Jeg får N(t) = 2,22637E297 * (4,78357E-296)(0,97531)

Det sidste led, (0,97531) , skal være opløftet i t, det kan jeg ikke finde ud af at gøre. Så der altså står (0,97531)t

Så benytter jeg min lommeregner, også siger jeg:

solve(200 000 000 = N(t),t)

Jeg får så facit 0,858902.. Så der går ikke engang et år før befolkningstallet er kommet op på 200 mil? Det lyder lidt mærkeligt synes jeg : o.. Så jeg går ud fra der må være en fejl et sted .

Vedhæftet fil: opg. 15.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Banan1 (Slettet)

''Endvidere antages det, at befolkningstallet N(t) (målt i mio.)''

derfor: solve(200=N(t),t)

hvorfor sidder du og regner på studentereksamens opgaverne? :D


Svar #2
29. maj 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hvis jeg indsætter 200 får jeg t til at give 0,03.. Det synes jeg stadigvæk lyder som et forkert tal.

Jeg skal selv op i mat A stx på tirsdag, så jeg gør det for at forberede mig. Det er bare træls at jeg ikke kan finde et gennemregnet eksempel så jeg kan tjekke mine facit :D


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.