Matematik

´Ligesidet trekant

29. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Jeg har vedlagt opgaven, som jeg har brug for hjælp til. !

Vedhæftet fil: Öpgave 11.docx

Svar #1
29. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Det er opgave 11 i dette sæt, hvis der er problemer med at åbne det andet link.

Vedhæftet fil:2008 8 4 ST_uden.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

 Der sikkert en nemmere måde, men hvad med at tegne en linie med vinkel 45 grader, fra C og op igennem hypotenusen.
Kald skæringspunktet D. så kan du regne lidt videre på den trekant, og finde længden af CD og, så har du kvadratet på 2x2
Det kan du så udlede x af


giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af richgirl (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. maj 2010 af mathon

benyt
          ensvinklede trekanters ensliggende sider er proportionale:

                           x/5 = (8-x)/8             0<x<5

                                


Svar #5
29. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

solve((8-x)2  + (5-x)= (√89 - x)^2 , x)

x= 7.13 og  x= 2.22  tror det er sådan nu når jeg tænker over det 


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. maj 2010 af mathon

#4

benyt
          ensvinklede trekanters ensliggende sider er proportionale:

                           x/5 = (8-x)/8             0<x<5
gang over kors
                          
8x = 5(8-x)

                           8x = 40 - 5x

                           13x = 40 = 39 + 1

                           x = 3 + 1/13 = 3 1/13 ≈ 3,08

  


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2010 af richgirl (Slettet)

#5 Det giver ikke rigtig mening at lave det på denne måde?


Svar #8
29. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Oke mange tak, svar #6 gav mening. Kan også godt se at x= 7.13 ikke kan være en løsning fra svar #5


Skriv et svar til: ´Ligesidet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.