Matematik

ligningsløsning ;)

30. maj 2010 af natasia91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem løsningerne til ligningen

3(x-1)(x+2)(x2-9) = 0

kan ikke lige huske hvordan det er man gør, når der er mere end to paranteser, der skal ganges med hinanden...


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af peter lind

Brug nulreglen. Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2010 af multi376 (Slettet)

 3(x^2+2x-x-2)(x^2-9)=0

3(x^4+2x^3-x^3-2x^2-9x^2-18x+9x+18)=0

dvs. man tager bare to paranteser af gangen 

nulreglen er dog meget nemmere at bruge her :)


Svar #3
30. maj 2010 af natasia91 (Slettet)

hmm...
for at bruge nulregelen skal jeg sætte x uden for en fælles parantes, men det er ikke helt så simpelt....
(opgaven er uden hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2010 af peter lind

Du skal ikke sætte x uden for en fælles parantes. Polynomiet er opløst i faktorer nemlig 3, x-1, x+2 og x2-9


Svar #5
30. maj 2010 af natasia91 (Slettet)

tak, har fundet ud af det ;)


Skriv et svar til: ligningsløsning ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.