Matematik

trigonometri spørgsmål

30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Har vedlagt opgavesæt, det er spørgsmål 2) jeg er i tvivl omkring:

Midtnormalen n for siden AC skærer AC i punktet M og AB i punktet N.
Beregn |MN|

Øhh tænkte jeg måske kunne finde skalafaktor, hvis jeg beregner vinkel A

k= 7.5 / cos(A)    , lad os sige at vinkel A= 40 grader, så k= 9.79055, dernæst beregnes |MN|:

|MN| = 9.79055* sin(40) = 6.29324  ?

Vedhæftet fil: 2008 8 2_med.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2010 af peter lind

Find vinkel A i trekant ABC. I trekant AMN kender du nu 2 vinkler A og M(ret) og siden AM


Svar #2
30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Ja oke men lad os sige at jeg får vinkel A= 40 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2010 af peter lind

Der gælder tg(A) = |MN|/|AM|


Svar #4
30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

hvad er tg(A) ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2010 af peter lind

Den trigonometriske funktion tangens. Den hedder måske tan på din lommeregner.


Svar #6
30. maj 2010 af birthe_non (Slettet)

Hvor fint. tan(40)= x/7.5

x= (15*tan(40))/(2)  = 6.29325  og det var jo det samme som jeg fik til at starte med ;)


Skriv et svar til: trigonometri spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.