Matematik

hjælp!!

30. maj 2010 af defdefdef (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven ligger i vedhæftet fil

-på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Doc1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af AMelev

Det er en potensvækst y = k*x^(1/3), hvor y er kraterets diameter/m og x er energi/megaton TNT

Du får oplyst, at når x = 1200, så er y = 20.

a) Det indsætter du i forskriften og løser mht. k
Når du har k, kan du indsætte din y = 4 og løse mht. x

b) x2  er 20% større end x1, dvs. x2 = 1.20*x1
Det indsættes i forskriften og y2/y1 beregnes. 


Skriv et svar til: hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.