Matematik

Differentialregning (monotoniforhold)

31. maj 2010 af nico3644 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey..

sidder med en mundtlig matematik opgave som lyder:

redegøre for metoden til at finde monotoniforhold. Du kan se på:

• f(x) = 2x^2 + 4x - 8 x tilhører [-2;5[

jeg har indtil videre differentieret f(x)=2x^2+4x-8 til følgende: f'(x)=4x+4

derefter har jeg sagt       f'(x)=4x+4=0

                                                        4x=-4

                                                          x=+-1

                                                    x= 1 og x= -1

er dette korrekt ?? er meget i tvivl, da jeg her sidder lidt fast når jeg skal lave fortegnsvariation og monotoniforhold.

Håber i kan hjælpe :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2010 af mathon

                          4x = -4

                           x = -1


Svar #2
31. maj 2010 af nico3644 (Slettet)

 okay så f'(x)=0 skal jeg kun skrive x= -1 ?? 

hvordan kommer jeg evt viderer til at lave fortegn og monotoniforhold ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2010 af mathon

    f '(x) = 4·(x+1)

monotoniforhold:
                 for -2 ≤x<-1 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
                 for -1<x<5 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
hvoraf ses
at
                 f(x) har minimum for x = -1


Svar #4
31. maj 2010 af nico3644 (Slettet)

 tusinde tak :)


Skriv et svar til: Differentialregning (monotoniforhold)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.