Matematik

BEVIS I LN - Argumentering

31. maj 2010 af Katrine7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hej! Har fået kritik fro min matematiklærer om at være dårlig til at argumentere for hvad jeg siger.

Derfor søger jeg nu hjælp. Jeg har skrevet følgende bevis op:

Bevis
For at Vm(ln) = 0

Vi ved at:
Ln(1) = 0
Ln er voksende

Ud fra de to ovenstende sætninger ved vi, at Ln(10) er positiv fordi Ln(1) er 0, og da Ln er voksende, vil et højere tal aldrig være negativt.
Vi ved nu også at Ln(10 10) er positivt og ud fra sætning og at 3 at det er = Ln(10) + ln(10), og ogs 2 ln(10) fordi Ln(1) er nul, og hvis ln er voksende m en større ln-værdi ligeledes give
Dette kan vi tilsvarende gøres ved Ln(10 10 10) osv.
Vi ved altså at en n-værdi gange ln(10) er med i Vm.

Vi kan finde et stort positivt tal K. Dertil kan vi finde en endnu større Ln værdi.
Vi ved altså at (n · K):Ln(10), store positive tal og at (n · K): Ln(1/10), store negative tal er med i Vm.
 

Jeg har forsøgt at argumentere så godt jeg kunne, men kan godt se at der mangler en del især i K-delen. Jeg kan desværre ikke finde mere om det i min matematikbog. Nogen der vil tjekke det igennem og hjælpe mig med at rette mine fejl og mangler?

- Katrine :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

Værdimængden for ln(x) = R  (alle tal fra -uendelig til uendelig)

Det giver ingen mening at sige at værdimængden er 0 for denne funktion, det betyder at uanset hvad x er så vil resultatet blive 0. Når man angiver en værdimængde skal der som regel et interval af tal (Eksempel: Vm(sin(x)) = [-1;1]) eller et symbol, der angiver hvilke værdier der kan returneres.


Svar #2
31. maj 2010 af Katrine7 (Slettet)

I see, i see, det er faktisk også en fejl, jeg har skrevet det anderledes i resten af opgaven. Men tak alligevel, tvivler på jeg selv havde fanget den.


Skriv et svar til: BEVIS I LN - Argumentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.