Matematik

forkort udtrykket?

31. maj 2010 af mattyboy350 (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp til disse 3 opgaver, hvor jeg skal forkorte udtrykket. I må gerne fortælle hvordan i gør.

1.  5x-12+2x+17-4x

2. 35y+22-13y-7+y-13

3. 3a+ (2-7a) -1

Opgaven er  fra Matematik 8 Kontext


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

du skal lægge x'erne sammen i den første.

5x-12+2x+17-4x

start med at kigge på x'erne. 5x+2x-4x = 3x
så tallene -12+17 = 5

så det bliver 3x+5

samme fremgangsmåde for de to andre opgaver, bare husk at du ikke må blande de to. 5x-2 bliver IKKE 3x.
 

det håber jeg var til at forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af blidaes (Slettet)

1. 5x-12+2x+17-4x

først samler du x'erne og de tal uden x for sig, altså:

5x+2x-4x-12+17

så plusser og minuser du som du plejer:

5x+2x-4x = 3x og -12+17=5

altså er svaret 3x+5

2. det samme gøres her: y'erne samles for sig, og tallene uden y samles for sig.

3. 3a+(2-7a)-1

en +parantes kan bare hæves uden der sker noget, og en minus parantes kan hæves ved at fortegnene inde i parentesen ændres. da du her kun har en +parantes, kan den bare hæves:

3a+2-7a-1

igen samles a'erne for sig og de normale tal for sig:

3a-7a+2-1 =

 -4a+1


Svar #3
31. maj 2010 af mattyboy350 (Slettet)

Forstår det ikke helt.


Skriv et svar til: forkort udtrykket?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.