Matematik

Kvadratkomplettering

31. maj 2010 af NickIranii (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :D

Jeg sidder med følgende opgave: 

_________

En kugle er givet ved ligningen x2 +6x+y2 −14y+z2 +2z+23=0.

Bestem koordinatsættet til kuglens centrum og kuglens radius.

_______

Jeg skal foretage en kvadratkomplettering for at omskrive udtrykket 

0=x2 +6x+y2 −14y+z2 +2z+23 <-- A

til formen r2 =(x−x0)2 +(y−y0)2 +(z−z0)2

Og det skulle give =(x+3)2 −9+(y−7)2 −49+(z+1)2 −1+23 <-- B

Men jeg kan virkelig ikke se, hvordan man kommer fra A til B

Nogen der kan forklare det, så det er til at forstå? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af peter lind

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=855644, hvor et lignende problem er behandlet.


Svar #2
31. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

 Tak! (:


Skriv et svar til: Kvadratkomplettering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.