Matematik

har brug for hjælp i trekants beregniner?

31. maj 2010 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

der er nogle som jeg ikke helt forstår og det er dé opgaver som jeg ikke kan finde ud af.

når i skal besvare dem, skal det være BEREGNINGER tak.

her kommer opgaverne:

1) beregn de manglende sider og vinkler i ? ABC, hvor b = c = 16,04 og vinkel-C = 34,28 grader.

2) i ? ABC er a = 4cmm vinkel-B = 61 grader og ha = 3 cm. beregn de manglende stykker i ? ABC.

3) i en ligebenet trekant er grundlinjen 60mm. topvinklen er 27 grader. beregn længden af de to ens sider.

4) i en ligebenet trekant er de to ens sider 3,15cm, og topvinklet er 72 grader. beregn grundlinjen.

5) i ? ABC er a = 47, c = 150 og vinkel-C = 111 grader.
a) beregn vinkel-A.

på forhånd tak.

det kan måske gavne mig til min kommende skriftlig matematik-prøve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af jørgen lodahl (Slettet)

 1)  vinkel B = b/sin(b)=c/sin(c), vinkel A = 180-vinkel C - vinkel B, side a= a/sinA = c/sinC

Det var lidt hjælp til den først, håber det hjælper


Skriv et svar til: har brug for hjælp i trekants beregniner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.