Matematik

Monotoniforhold og ekstrema.

31. maj 2010 af eltp (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvad har nulpunkter for differentialkvotienten at gøre med ekstrema?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

nulpunktet for en differential kvotient viser hvor hældningen er = 0, på funktionen. d.v.s at grafen vender retning, eller laver en vandret vendetangent der.

et ekstrema punkt er det højeste punkt en graf vender på.

jeg ville have skrevet mere, men mistede den røde tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2010 af LayZee (Slettet)

 Når du sætter f'(x) = 0 finder du de lokale/globale minimum/maksimum der hvor f'(x) skifter fortegn fra minus til plus eller omvendt. Disse min/max kaldes ekstrema. Du finder altså x-koordinatet og indsætter det derefter i f(x) for at finde y-koordinatet, således at du eksempelvis får f(1) = 2, altså punktet (1,2).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2010 af mathon

ekstrema kræver - som nævnt ovenfor -

                 f '(xo) = 0

  hvis fortegnsvariationen
  for f '(x) i en lille omegn
  om xo
                     er          •  +   0  -    har f(x) lokalt/globalt maksimum i xo
                                   •  -   0  +    har f(x) lokalt/globalt minimum i xo
                              


Skriv et svar til: Monotoniforhold og ekstrema.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.