Fysik

Spektrallinjer: bølgelængde til energiniveau - Hvordan? (haster)

01. juni 2010 af Dalsjö (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Mit spørgsmål går på hvordan jeg finder energiniveauerne for hydrogens spektrallinjer når jeg har deres bølgelængder. synes nemlig ikke rigtigt at jeg får det til at virke. Er det forkert at bruge formlen E(f)=h*f? men det er jo bare fotonens energi. jeg vil gerne finde energiniveauet. hvordan gør jeg det?

Håber I kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af mathon

Balmerformlen


Svar #2
01. juni 2010 af Dalsjö (Slettet)

lambda=(364,56nm)*n^2/(n^2-4) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2010 af mathon

                            En→2 = (-3,4 eV)·((1/4) - (1/n2))    n∈ N0  og  n>2


Svar #5
01. juni 2010 af Dalsjö (Slettet)

ja men jeg har bølgelængderne ikke noget andet end det. hvordan skal jeg forklare at når n=5 så går den derfra til n=2 og ikke n=1 ? Hvis det hjælper til forståelsen af mit spørgsmål så stiller jeg det på baggrund af at gå i Bohrs tanker frem til atommodellen og den kvantiserede energi. men jeg vil gerne forklare det forståeligt. giver det mening? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2010 af mathon

du kan beregne på begge dele
                                                5 → 2        E5→2 = (-13,6 eV)·((1/4) - (1/25)) = (-13,6 eV)·0,21
                                                5 → 1        E5→1 = (-13,6 eV)·(1 - (1/25))      = (-13,6 eV)·0,96         

og forklare forskellen


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2010 af mathon

rettelse til #4

                            En→2 = (-13,6 eV)·((1/4) - (1/n2))    n∈ N0  og  n>2


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2010 af mathon

                                                                    En→m = -h·c·Ryd·((1/m2) - (1/n2)) = -(h·c)/λ     n>m

  h·c·Ryd = 2,17987·10-18 J = 13,6 eV

  Ryd = 1,09737·107 m-1


Svar #9
02. juni 2010 af Dalsjö (Slettet)

super tak. hvordan forklarer jeg fission ud fra atommodellen og dråbemodellen? (:


Skriv et svar til: Spektrallinjer: bølgelængde til energiniveau - Hvordan? (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.