Kemi

Beregning af masse

01. juni 2010 af InannaVetter (Slettet)

Beregn massen af kuldioxid der vil bindes i grønne blade for at danne i kg. glukose i fotosyntesen.

Vi ved at der går 6 co2 på at danne 1 glukose molekyle.

Hvordan skal den regnes?

Er det korrekt at udregne molarmassen for alle stofferne - dividere glukosemassen (1000 g) med dens molarmasse (180) - det bliver 5, 5 - og derefter gange de andre masser med dette tal?

Venligst

Inanna (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af mathon

   M(C6H12O6) = 180,16 g/mol      hvoraf

masseforholdet
er                                kuldioxid                 glukose 
                                   6·44,01                   180,16
                                    264,06                   180,16
                                    1,4657                       1

                                    1465,7                     1000
 

                       


Svar #2
01. juni 2010 af InannaVetter (Slettet)

Tusind tak (;

Men hvordan er du kommet til de sidste tal?
 - Og det vil sige at svaret er, at der skal 1465,7 g kuldioxid til at danne 1000 g glukose?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2010 af kemikerne (Slettet)

6 CO2 + 6 H2O -> C6H12O6

Bestem n(C6H12O6) i 1 kg glucose (n=m/M)

Koefficienterne i reaktionsskemaet fortæller dig at 1 C6H12O6 skal bruge 6 CO2

Når du har stofmængden af glucose der skal fremstilles , n(C6H12O6), skal du gange denne med 6, for at få stofmængden af CO2, der skal anvendes:

n(CO2) = 6*n(C6H12O6)

Når du har stofmængden kan du bestemme massen


Skriv et svar til: Beregning af masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.