Matematik

Eksponentiel ligning

01. juni 2010 af taendstikmand (Slettet)

Hej, jeg er ved at forberede mig til mundtlig matematik eksamen, hvor jeg skal redegøre for regneregler i forbindelse med løsning af eksponentielle ligninger.

Der skulle ikke være en der kunne komme med et svar på det spørgsmål ?
Det ville virkelig være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af mathon

har du tænkt på mulig anvendelse af logaritmer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2010 af mathon

                   y = b·ax

                   ax = (y/b)

                   log(a)·x = log(y/b)

                   x = log(y/b) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2010 af mathon

eventuelt i forbindelse med indtegning
på enkeltlogaritmisk papir:

                                  log(y) = log(a)·x + log(b)
undertiden skrevet
                                  Y = A·x + B


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2010 af flygtighed (Slettet)

måske kunne du inddrage renteformlen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2010 af mathon

og
    radioaktivt henfald


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.