Matematik

bevis af differentiation af sum-funktion eller produktfunktion.

02. juni 2010 af gedesut (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg sidder og læser til eksamen og er stødt på et problem.

Jeg skal bevise en differentiation af sum-funktion eller produktfunktion?
håber meget, at i kan hjælpe mig, da jeg snart skal op.

på forhånd tak (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må kunne finde beviset i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2010 af Anders521

Hej Kenney,

jeg vil gerne hjælpe dig (hvis jeg kan). Skriv regnereglerne ned med til de tihørende antagelser. Mvh. Anders


Svar #3
03. juni 2010 af gedesut (Slettet)

 problemet er, at hvis jeg kendte regnereglerne, så kunne jeg formentligt også beviset, men disse regler er ikke oplyst.

har prøvet, om jeg kunne finde det i bogen, men ikke rigtig noget som er overskueligt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2010 af Anders521

Hej Kenney,

dit svar giver ingen mening. Hvad er det præcist du gerne vil have bevist? Mvh. Anders 


Svar #5
03. juni 2010 af gedesut (Slettet)

Spørgsmålet er formuleret som følger:

bevis efter eget valg enten differentiation af en sum-funktion eller differentiation af en produktfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2010 af Anders521

Hej Kenney,

okay, jeg gætter at ( i dit tilfælde) der er tale om differentiation af sum af to funktioner eller differentation af produktet af to funktioner. Det må være disse der bliver spurgt. Spørg din lærer for at få det bekræftet så hurtigt som muligt. Det er vigtigt.

Mvh. Anders


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Reglerne for differentiation af en sum af to funktioner og et produkt af to funktioner er

(f+g)' = f' + g' , og

(f·g)' = f'·g + f·g' .

Man antager, at f og g er differentiable funktioner og skal så vise at summen (f+g) er differentiabel, og at produktet (f·g) er differentiabel.

Dette gøres ved at betragte differenskvotienten for sum- eller produktfunktionen og dernæst vise, at differenskvotienten har en grænseværdi. For sumfunktionen (f+g) har vi

((f+g)(x+h) - (f+g)(x))/h = (f(x+h)+g(x+h)-(f(x)+g(x)))/h = (f(x+h)-f(x)/h + (g(x+h)-g(x))/h → f'(x) + g'(x) for h → 0, hvor vi i sidste skridt udnyttede, at f og g hver for sig er differentiable, så de særskilte differenskvotienter har grænseværdierne f'(x) og g'(x) .


Svar #8
03. juni 2010 af gedesut (Slettet)

 okay mange tak, er næsten sikker på, at det er det som i forslår (:


Skriv et svar til: bevis af differentiation af sum-funktion eller produktfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.