Matematik

COSINUS!!! HJÆÆÆÆÆLP

03. juni 2010 af msdym (Slettet)

 Hej alle!

skal snart til mundtlig matematik.. og tænkte på følgende:

- cos (v) = cos (180 - v)

hvorfor er det nu at der skal stå minus foran cos ? ved sinus står der jo ikke noget minus?

På forhånd taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af pura (Slettet)

Tænk på enhedscirklen.


Svar #2
03. juni 2010 af msdym (Slettet)

det gør jeg også.. er det fordi retningspunktet ender i fjerde kvadrant? hvis det er det kvadrantet hedder den lige under første kvadrant? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2010 af Melinka (Slettet)

Du går jo kun en halv cirkel længde frem, når du lægger 180 grader til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2010 af loreall (Slettet)

...


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2010 af Quantum (Slettet)

 Cosinus er jo en lige funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2010 af Anders521

Hej Jannie,

Tænk på hvor retningspunkterne for vinklerne v og 180-v ligger i forhold til hinanden på enhedscirklen og dermed vil du se årsagen til at din (overgangs)formel gælder. Mvh. Anders


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2010 af mathon

eller
         cos(x-y) = cos(x)·cos(y) + sin(x)·sin(y)

         cos(180º-V) = cos(180º)·cos(V) + sin(180º)·sin(V) = -(1)·cos(V) + 0·sin(V) = -cos(V)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2010 af AMelev

Se om vedhæftede kan hjælpe dig.

Vedhæftet fil:v og 180-v.docx

Svar #9
05. juni 2010 af msdym (Slettet)

 Nu har jeg gennemskuet det...HAr jeg forstået ret:

sinus(180-v) og sinV har deres "punkt" på det samme sted af y-aksen, og ikke på den negative side af y-aksen.. Derimod ligger det ene cos "punk" på den positive side, mens cos(180-v) ligger på den negative side af x aksen, altså i anden kvadrant .... Håber det er forstået rigtigt :)


TUSIND TAAK for jeres hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2010 af AMelev

Det er helt rigtigt forstået!


Skriv et svar til: COSINUS!!! HJÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.