Matematik

ægte brøker - hjælp det haster

03. juni 2010 af lillemini2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

9 glas skal fyldes med sodavand. der er plads til 3/8 liter i hvert glas. Hvor mange 1 liters sodavand er der brug for ?

Kan I venligst også forklare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Det er vældig let.

Du kan regne i bræker eller i liter :

Jeg regner:

Du har 9 glas a hver  3/8 L

Dvs. den volume du skal fylde er 9 * (3/8) L

V glas = (9*3)/8 = 27/8 = 3,375 L  sodavand

Du har altså brug for 4 gange  1 liters sodavandsflasker med indhold.

Er det klart ellers skriv?


Svar #2
03. juni 2010 af lillemini2 (Slettet)

 ok.Tak for det


Svar #3
03. juni 2010 af lillemini2 (Slettet)

 jeg har  flere, hvis du har mod?

I et frikvater har skolekiosken solgt 9 1/4-liters juice og 7 brikker juice a 1/3 liter.

hvor mange liter solgte de ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se svar i din nyere tråd om dette emne

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=858351


Skriv et svar til: ægte brøker - hjælp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.