Fysik

AKTIVITET EFTER 100 DØGN!?

04. juni 2010 af studinen89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu har jeg siddet og forsøgt med denne opgave i årtier, føles det som! håber der er en, som vil tage sig tid til at hjælpe?!

opgaven lyder:

210 PO henfalder ved alpha henfald og har en halveringstid på 138,38 døgn.
84

en prøve indholder 25*10^6 kerner, da den bliver udtaget, hvad er aktiviteten efter 100 døgn?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Du ved at T½ = 138,38 døgn = ln( ½) / ln(a)

Altså efter 138,38 døgn er halvdelen af kernerne henfaldet


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Prøv denne

N(t) = N0 * (½)^( t  / T½ )     N0 er antallet af kerner til tiden 0
 

N(100) = 25*106 * (½)^( 100 /  138,38)

Når du udregner dette har du antallet af kerner efter 100 døgn.


Svar #3
04. juni 2010 af studinen89 (Slettet)

tak! så får jeg 1,51496 *10^7, men hvordan kommer jeg fra det også til at finde aktiviteten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Aktiviteten er per definition antal henfald af kerner per tid

A = k *N  k er henfaldskonstanten

Mere hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Sammenhængen mellem henfaldskonstant og halveringstid er givet ved

T ½ = ln ( 2) / k

k kan isoleres og sættes ind i A = k * N

aktiviteten er således efter 100 døgn

A = k * 1,51*10^7 kerner  =     Bq      ( becquerel )


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2010 af mathon

                     A = k·N

                     k = ln(2) / T½

                     k = ln(2)/((138,38·24·3600) s) = 5,79747·10-8 s-1


Svar #7
04. juni 2010 af studinen89 (Slettet)

NU er jeg med!!! Mange tak for jeres tid og jeres hjælp!


Skriv et svar til: AKTIVITET EFTER 100 DØGN!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.