Matematik

Hej :)

04. juni 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg skal til årsprøve tirsdag, og sidder og bakser med et af de spørgsmål jeg kan komme op i, så det ville være dejligt med noget hjælp.

Mit spørgsmål lyder:
Gør rede for ligefrem proportionalitet og for lineær sammenhæng mellem to variable. Omtal et eksempel på anvendelse af  den lineære vækstmodel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af mathon

  sammenhængen mellem to ligefrem proportionale
  størrelser
  x og y
                er
                           y / x = k(onstant)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Ligefrem proportionalitet

Et eksembel fra hverdagen

Prisen (p) på æbler er ligefrem proportional med antallet af æbler (a)

p = s*a             s er stykprisen, som er konstant

matematik

y=k*x               hvor k er en konstant.

Afbildes y=k*x i et koordinatsystem fås en ret linie

lineær sammenhæng mellem to variable

Et eksembel fra hverdagen

Prisen (p) på æbler i bærepose er liniær sammenhæng med antal æbler (a)

p = a*s+b        hvor s er stykprisen for æblerne og b prisen for bæreposen.

matematik

y=ax+b

Afbildes y=ax+b i et koordinatsystem fås en ret linie


Skriv et svar til: Hej :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.