Fysik

Bølgelængde!?

04. juni 2010 af studinen89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået en opgave der lyder:

lys fra en hydrogen lampe sendes gennem et optisk gitter med 300 spalter pr mm. den violette linje i liniespektrummet ses første gang med en afbøjningsvinkel på 7,5 grader

hvordan finder jeg n, når jeg skal beregne bølgelængden: lambda=d*sin(ø)/n

ellers har jeg nogenlunde styr på opgaven! :-)

på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug din opgavetekst. Det står der. :)


Svar #2
04. juni 2010 af studinen89 (Slettet)

Jeg troede man fandt n ved at sige d/lambda? men det står åbenbart i teksen? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2010 af mathon

"...den violette linje i liniespektrummet ses første gang med en afbøjningsvinkel på 7,5 grader..."


Svar #4
04. juni 2010 af studinen89 (Slettet)

så n=1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2010 af mathon

        n·λ = d / sin(θn)

        λ = d / sin(θ1)

   d = ((1/300 mm) = 0,0033333 mm = 3,3333 µm


Skriv et svar til: Bølgelængde!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.