Matematik

Rentesregning

05. juni 2010 af Bette02 (Slettet)

jeg har to spørgsmål, jeg håber i kan hjælpe med!!

1: Forklar hvordan man bruger teorien, for eksponentielle funktioner i rentesregning?

Er det bare at de begge vokser eksponentielt med hver deres formel?

2: Forklar hvordan man finder restgælden for et annuitetslån?

taaak .. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af mathon

                                                  y = b·ax        a>1

i rentesregning  arbejdes med kapitaler
hvorfor man sædvanligvis bruger
bogstavet K

                                             K(x) = Ko·ax

og da tiden regnes over et helt antal terminer, benyttes x = n(umerous) = antal

                                             K(n) = Ko·an

fremskrivningsfaktoren er knapt så interessant som vækstraten, som er investeringsgevinsten

                                             Kn = Ko·(1+r)n                      a = 1+r         r = p/100

                                             Kn = Ko·(1+(p/100))n


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af mathon

annuitetsrestgæld:

                                                        a1 = y - G·r

                                                        an = a1·(1+r)n-1

    restgæld umiddelbart efter
    p'te ydelse
                                                        Grest = G - a1·[(1+r)p - 1]/r


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.