Matematik

Differential regning

05. juni 2010 af chris01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved en opgave, der lyder således:

jeg skal bruge 3-trins reglen på f(x) = ax2 til at finde f '(x)

Nogle, der kan hjælpe?

3 trins reglen lyder således:

1. Opskriv differenskvotienten.
2. Reducer differencekvotienten mest muligt.
3. Bestem grænseværdien af den reducerede differenskvotient, når deltaX får mod 0, så differentialkvotienten f’(x) fremkommer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af mathon

...du kan selv begynde...


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af mathon

      f(xo+h) - f(xo) = a(xo+h)2 - axo2 ............


Svar #3
05. juni 2010 af chris01 (Slettet)

#2

er det differenskvotienten ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2010 af mathon

modspørgsmål:

  ...hvordan er differentialkvotienten defineret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2010 af mathon

se


Svar #6
05. juni 2010 af chris01 (Slettet)

 Tak for hjælpen, men jeg forstår ikke helt hvor x0 kommer fra? Eller i så fald alle tallene ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

For at undersøge, om en funktion f er differentiabel i x0 , danner man differenskvotienten

(f(x0+h) - f(x0)) / h .

Hvis differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0, siger vi, at f er differentiabel i x0 og grænseværdien kaldes differentialkvotienten af f(x) i x0, der også skrives f'(x0) .

Vælg nu et tal x0 og opskriv differenskvotienten for den givne funktion f(x) = a·x2 i x0 , (jvf. #2).


Svar #8
06. juni 2010 af chris01 (Slettet)

 Jeg tror, at grunden til jeg er forvirret, er at der i min bog står Δx og ikke h.

Ej heller står der x0 men blot x.

Min differenskvotient hedder: f(x+Δx)-f(x) / Δx.

Har jeg ret i, at det som I skriver som h også kan skrives som Δx?



 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2010 af himsen (Slettet)

Der kunne stå s,p,d,e,f,k,λ,ψ argumentet er det samme (selvom det dårlig notation). Du skal stadigvæk lade det gå mod nul og se om grænseværdien eksisterer.

Der er bare indført standard notation, så man normalt skriver h, eller Δx. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2010 af mathon

i din kendte notation
selv om betydningen er den samme:


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.