Matematik

Potensregneregler

05. juni 2010 af cwgoul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Vi har en mundtlig matematik eksamen i den nærmeste fremtid, og har lige brug for noget hjælp.

Vi skal komme ind på potensregnereglerne. Her har vi udvalgt 5, som vi har redegjort for og givet eksempler på. Er der nogle, som har en god måde at forklare, hvad disse kan bruges til - altså hvorfor man har lavet dem?? :)

På forhånd tak :) VH

Ps her er det vi indtil nu har lavet:

a^r*a^s = a^r+s
2^3*2^2 = 2^3+2
             = 25
            = 32

a^r/a^s = ar-s
2^3/2^2 = 2^3-2
               = 21
               = 2

( a^r )^s = a^r*s

( 2^3 )^2 = 2^3*2

              = 26

              = 64


( a*b )^r = a^r*b^r

( 2*4 )^3 =2^3*4^3

                 = 8*64

                 = 512


(a/b)^r = a^r/b^r

( 2/4)^3 = 2^3/4^3

              = 8/64

              = 0,125
 


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.