Matematik

Potensregneregler

05. juni 2010 af cwgoul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Vi har en mundtlig matematik eksamen i den nærmeste fremtid, og har lige brug for noget hjælp.

Vi skal komme ind på potensregnereglerne. Her har vi udvalgt 5, som vi har redegjort for og givet eksempler på. Er der nogle, som har en god måde at forklare, hvad disse kan bruges til - altså hvorfor man har lavet dem?? :)

På forhånd tak :) VH
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af mette48 (Slettet)

I gamle dage, hvor man ikke havde pc og lommeregner, brugte man logaritmer ved større udregninger.

Netop ved udregning med logaritmer bruges potensreglerne hele tiden.

217*519=10log217*10log519 =10log217+log519

Man slog logtil tallet op i en logaritmetabel og til slut slog man op igen ("den anden vej") for at finde ud af hvilket tal der havde logaritme med endte udregningerne med.

I dag bruges log oftest i forbindelse med udregninger hvor man skal finde potensen. f.eks ved renters rente, når man ønsker at finde antal af terminer. Men logaritmeregning er ikke så almindeligt mere.

ln den naturlige logaritme brugesbl.a ved diferentiering da f´(ex)=ex

Gamle dage er ikke 40 år siden


Svar #2
06. juni 2010 af cwgoul (Slettet)

 TUUUUSIND TAK! Det er virkelig godt!

Vi forstår bare ikke helt sætningen: ln den naturlige logaritme brugesbl.a ved diferentiering da f´(ex)=ex

???

Ellers tak igen! :) vh


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Den naturlige logaritme har ikke brugsværdi på samme område som log (10-talslogaritmen) havde.

Til gengæld bruges den i diferentialligninger og har sin berettigelse der.


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.