Matematik

Matematik eksame - rentes regning

06. juni 2010 af Guven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal til en mundtlige eksame i mamtematik, og det vil være dejligt, hvis DU kunne hjælpe mig med dette spørgsmål?

Bevis hvordan man finder sætningen for fremtidsværdien for annuitet, dvs;

An = y*(1+r)n -1/r

ved hjælp af eksponentielfunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2010 af mathon

                              An = y·((1+r)n -1)/r

summen af n led i en kvotientrække

                             Sn = a·(qn - 1)/(q-1)

med
           q = (1+r)      og      a = y


Svar #2
06. juni 2010 af Guven (Slettet)

Hvad er det du helt gøre i linie 2? det forstår jeg ikke. Jeg er ikke særlig god til matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:kvotientrækkes sum.doc

Skriv et svar til: Matematik eksame - rentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.