Fysik

Inertimoment og vinkelacceleration for baghjul

06. juni 2010 af warma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har et cykel baghjul hvor der ses bort fra egernes vægt.

Ydre del af hjulet har massen 1kg og Radius=12in og omdrejningsakslen har massen 0,5kg og Radius=5cm.

Først skal jeg bestemme det samlede Inertimoment mht.omdrejningsakslen og derefter vinkelaccelerationen.

Hvordan gør jeg dette? Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2010 af DennisDeH (Slettet)

Lægger først inertimomenterne sammen for omdrejningsakslen (en cylinder) og derefter for hjulet (en Cylindrisk ring vil nok være det bedste at antage (kræver at du ved hvor tyk dækket mv. er), det næstbedste blot at det er en cylinder også).

For at regne vinkelaccelerationen ud skal du bruge flere informationer end dem du har angivet der.


Svar #2
06. juni 2010 af warma (Slettet)

Selvfølgelig! Der er en kraft på den inderste aksel på 10N.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2010 af DennisDeH (Slettet)

Så bruger du derefter at

τ=r×F=r*F*sin(v)=αI

og isolerer vinkelaccelerationen α :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2010 af Woja (Slettet)

a = M / I

aka :)

vinkelacc = moment / inertimoment


Skriv et svar til: Inertimoment og vinkelacceleration for baghjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.