Matematik

Andengradspolynomie

07. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig lidt her med, hvad det præcis er, at jeg skal, når der står:

"Gør rede for andengradspolynomiets graf, toppunkt og rødder.."


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2010 af køm92 (Slettet)

rødder gøres rede for ved at sætte det lig 0. altså står vi nu med en 2.gradsligning som skal løses. rødderne er hvor parablen skærer 0 (x-aksen)

håber andre kan hjælpe med resten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2010 af CH253 (Slettet)

Toppunktet er givet ved (-b/2a ; -d/4a)

Og så mangler du bare grafen.. Her vil jeg gå ud fra du skal beskrive dens forløb..


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2010 af sdaocsdaocsdaoc (Slettet)

 Grafen er en hyperbel og a bestemmer udformningen, dvs. om grenene vender op- eller nedad. Hvis a er mindre end 0 vender grenene nedad medens en a-værdi over 0 giver opadvendte grene.
Derudover kan det tilføjes, at c angiver skæringspunktet med y-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2010 af køm92 (Slettet)

grafen er IKKE en hyperpel, men en parabel.

b er hældningskoerfficienten på x0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2010 af sdaocsdaocsdaoc (Slettet)

 korrekt :D


Svar #6
08. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Er det 'bare det'? Jeg er dog stadig ikke helt med på, hvordan man finder rødderne?

Skal man ikke fremvise et bevis af en art?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. juni 2010 af CH253 (Slettet)

Nej.. At finde rødderne er bare at løse ligningen f(x)=0 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2010 af sdaocsdaocsdaoc (Slettet)

 ja og dette gøres med formlerne:

(-b-KVROD(D))/2a       og           (-b+KVROD(D))/2a
D= b^2-4ac

Du kan ud fra Diskriminanten se om der er 0, 1 eller 2 skæringspunkter med x-aksen. Følgende gælder:
D>0 => 2 nulpunkter
D=0 1 nulpunkt
D<0 0 nulpunkter

Desuden findes der her en række gode videoer om emnet: http://frividen.dk/ 

Mvh

 


Skriv et svar til: Andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.