Kemi

REDOX - HJÆLP!

07. juni 2010 af annkristine90 (Slettet)

Jeg skal afstemme følgende redoxreaktion (i sur opløsning)

H2O2 + MnO4- --> O2 + Mn2+

Det har jeg også gjort og fået:

5 H2O2 + 2 MnO4- + 6 H+ --> 5 O2 + 2 Mn2+ + 8 H2O

Men nu kom jeg til at tænke på at jeg har brugt oxidationstallet -II for O i peroxid. Men det skal jo i virkeligheden være -I. Hvis det skal være det passer reaktionsskemaet bare ikke. Hvad er min fejl?

Og så vil jeg gerne lige have hjælp til at beregne oxidationatallet for S i S4O6^2-. Jeg får det til 2,5, men det kan det ikke give?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af dnadan (Slettet)

H2O2 + MnO4- --> O2 + Mn2+

OT for O stiger én(men der skal 2 til for at få dannet O2, dvs. i realiteten er det OT=2), mens OT for Mn falder 5

Dvs.

5H2O2 + 2MnO4---> 5O2 + 2Mn2+

Prøv nu at afstemme resten :-)

Mht. S4O6^2- se da http://www.madsci.org/posts/archives/may2001/988919069.Ch.r.html


Svar #2
07. juni 2010 af annkristine90 (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår der der med at der skal to til for at få dannet O2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2010 af dnadan (Slettet)

OT for O i peroxid er -1, mens OT for O i O2 er 0, men da TO oxygen atomer går sammen og danner ilt, betyder det hermed at 2 oxygen med OT=-1 bliver til 2 O2 med OT=0.


Svar #4
07. juni 2010 af annkristine90 (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: REDOX - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.