Matematik

matematikopg

13. marts 2005 af cs (Slettet)
Er der nogen der vil hjælpe med følgende opgaver, bare et par hints til løsning af opg.

først hvis man har at lim =0/0 hvad skriver man så.

I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen

x=t^2-t
y=t^3 , t tilhører R
beregn de værdier af t for hvilket kurven har en tangent der er parallel med n af koordinatakserne.
Linjen l er tangent til kurven i det punket p, der svarer til t=-1, bestem en ligning for l.


en funktion f er bestemt ved
f(x)=-x^2+bx+2
hvor b er et tal
beregn de værdier af t for hvilket værdimængden for funktion f er fra -uendelig til og med 3.

Svar #1
13. marts 2005 af cs (Slettet)

er der ingen der kan og vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

Lim=0/0, da udnyttes Le H'ospitals (ved ikke om det er stavet rigtigt!) regel. lim f(x)/g(x)=lim"0/0"=lim f'(x)/g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: L'Hospital

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

ellers tæt på :D

Svar #5
13. marts 2005 af cs (Slettet)

okay tak for hjælpen til denne, du har ikke evt. et par hints til de andre

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

paralellitet med x-aksen <=> y'(x)=0

paralellitet med y-aksen <=> x'(x)=0

f(-1) giver dig et punkt, og hældningen kan du finde ved at bruge retningsvektoren for linien, der er givet ved f'(-1)

Svar #7
13. marts 2005 af cs (Slettet)

x=t^2-t

x=(-1+-kvd((-1)^2-4*1*0))/2*1
x=0 eller x=-1

y=t^3=t(t^2) t=0
eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

x'(t)=0 <=> 2t-1=0 <=> t=½

y'(t)=0 <=> 3t^2=0 <=> t=0

Her ses altså paralellitet med akserne.

f(-1)= (2,-1)
f'(-1)= (-3,3) <=> a=-1

du har nu hældningen og et punkt. opskirv da ligningen

Svar #9
13. marts 2005 af cs (Slettet)

giver ligningen y=-x-2

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2005 af frodo (Slettet)

det kan vist ikke være rigtigt.

y+1=-1(X-2) <=> y=-x+1

Svar #11
13. marts 2005 af cs (Slettet)

okay regnefejl men tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. marts 2005 af zIOn (Slettet)

frodo hvordan finder du f'?

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. marts 2005 af Duffy

"En funktion f er bestemt ved
f(x)=-x^2+bx+2
hvor b er et tal
beregn de værdier af t (DU MÅ MENE B HER!!!)
for hvilket værdimængden for
funktion f er fra -uendelig til og med 3."


TOPPUNKTETS Y-VÆRDI ER GIVET VED

-D/(4A)

DETTE SKAL SÅ SÆTTES LIG MED 3


-D/(4A) = 3

-(B^2-4AC)/(4A) = 3

-B^2+4AC/(4A) = 3 [A OG C KENDTE!]

-B^2+4AC = 3(4A)

-B^2 = 3(4A)-4AC

B = ± SQRT(-3(4A)+4AC)

B = ± SQRT(-12A+4AC)

B = ± SQRT(4)

B = ± 2



Duffy


Skriv et svar til: matematikopg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.