Matematik

Gør rede for ensvinklede trekanter?

07. juni 2010 af toppen1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey har brug for hjælp. noget af et eksamens spørgsmål lyder bla. gør rede for ensvinklede trekanter, herunder forstørrelsefaktoren?

jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal skrive, og skal op imorgen. er der nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Forklar hvad ensvinklede trekanter er

fortæl om forholdet mellem siderne i ensvinklede trekanter

Forstørrelsesfaktoren er den størrelse den ene trekanta sider skal ganges med for at få den anden terkants sider

Ensvinklede trekanter og sin, cos og tan


Svar #2
07. juni 2010 af toppen1234 (Slettet)

Mange tak, men hvad kan man fortælle om forholdet mellem siderne i en ensvinklede trekant? :=)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2010 af Mellemdrømmeoghåb (Slettet)

At forholdet er 1:1 ? Og så hvorfor og at det bliver ved med at være ligegyldigt hvor meget du forstørrer eller formindsker trekanten? Bare et bud q:


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2010 af mette48 (Slettet)

en ensvinklede trekant

der skal to trekanter til før man kan tale om ensvinklede trekanter.

Ensvinklede trekanter er to trekanter der har vinklerne parvis lige store. Eks vinkelA er 45 grader og vinkelB er 56 grader i begge trekanter. Så er vinkelC 180-45-56=89 grader i begge trekanter.

Hvis trekant ABC er ensvinklet med trekant A1B1C1 er a/a1=b/b1=c/c1  forholdet ermellem sidernes længder er ens.

Forstørrelsesfaktoren f=a/a1

Jeg tror du skal koncentrere dig om det første punkt i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2010 af Osmanlijsko (Slettet)

#4

Hvordan kan Vinkel C være 89 grader i begge trekanter ?

Jeg får det til at være 79 grader i begge trekanter ? Eller er jeg helt gal på den ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Du har fuldstændig ret, jeg har regnet forkert

Fik du styr på hvad ensvinklede trekanter er?


Skriv et svar til: Gør rede for ensvinklede trekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.