Matematik

Solve?

07. juni 2010 af MortenB1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har de her to funktioner, hvor den ene er en parabel og den anden er en cosinus funktion:

1: parabel:

-0.2x^2 + 13 + 0

2: cosinus:

cos(50x) + 4

så skal jeg solve dem, så jeg får skærringspunkterne, men jeg kan ikke finde ud af at skrive dem op i TII. Er der nogen der ved, hvordan det skal skrives op.

MVH Morten Hansen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af AMelev

Jeg er ikke helt sikker på, du har beskrevet det rigtig.

-0.2x^2 + 13 + 0 Her står jo bare, at -0,2x2 + 13

Skulle der have stået -0,2x2 + 13 = 0 eller

lyder opgaven på at løse ligningen -0,2x2 + 13 = cos(50x) + 4

Hvis det er det sidste:

For det første skal du med F9 sætte på radian, da din 2) skal være en funktion.

og så i TII: solve(-0,2x2 + 13 = cos(50x) + 4,x)


Skriv et svar til: Solve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.