Matematik
rentesregning
09. juni 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
hjælp mig med de opgaver:
En rente er 7,19% p.a. det svare til 0,58% pr. måned.
og en anden rente er 7,71% p.a. og det svare til 0,62% pr. måned.
Hvordan bliver det 0,58% og 0,62% pr. måned?
På forhånden tak.
hjælp mig med de opgaver:
En rente er 7,19% p.a. det svare til 0,58% pr. måned.
og en anden rente er 7,71% p.a. og det svare til 0,62% pr. måned.
Hvordan bliver det 0,58% og 0,62% pr. måned?
På forhånden tak.
Svar #2
09. juni 2003 af krelle (Slettet)
Du finder først fremskrigningsfaktoren, a=r+1(a=%/100+1). Du dividerer altså den procent du har fået opgivet med 100 og lægger 1 til. Dette tal opløfter du så til 1/12. Da man jo skal gange med 1/12, da man skal gange det med 12 for at få det på et år, må det være rigtigt.
I den første gør du altså således.
a=7,17%/100%+1=1.0717
Det opløfter du så til 1/12:
1,0717^(1/12)=1,0058.
Så er rentesatsen r=(1,0058-1)*100%=0,58%pr. md.
Det samme gør du med det andet!
I den første gør du altså således.
a=7,17%/100%+1=1.0717
Det opløfter du så til 1/12:
1,0717^(1/12)=1,0058.
Så er rentesatsen r=(1,0058-1)*100%=0,58%pr. md.
Det samme gør du med det andet!
Skriv et svar til: rentesregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
