Historie

Opdagelsesrejser i renæsancen? Teknologisk udvikling og samfundsmæssig konsekvenser?

08. juni 2010 af simo3595 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal på torsdag op i Teknologihistorie. Jeg har skrevet en rapport om emnet opdagelsesrejser i renæssancen. Vi behøver ikke gå ud fra rapporten, men vi skal holde os til emnet. Og evt. perspektivere over på andre ting. Jeg tror jeg har skrevet for meget historie i rapporten, og vil derfor gerne have en mere teknologisk indgangsvinkel.

Men jeg vil gerne spørge jer om hvad er synes de største teknologiske ændringer/fremskridt/opfindelser osv. var vedr. opdagelsesrejser i renæssancen.

Jeg vil specielt gerne høre dem som havde en samfundsmæssig påvirkning, og måske endda konsekvenser.

Glæder mig til at se om i kan give mig nogle idéer :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Hmmm.

Først og fremmest den empiriske metode, som jo lægger til grund for al videnskab i dag, og fra galileos tid og frem nok er den vigtigste faktor i den eksplosion af viden og kunnen menneskeheden har oplevet.

Men mere fysiske teknologiske fremskridt...
Løse typer indenfor bogtrykkerkunsten (Gutenberg)
Forbedringer af Møllerne i Holland. De gav:
Massefabrikation af papir = hurtigere spredning af ideer
Hurtigere savværker = flere skibe = større kapital = starten på finansverdenen. Holland havde f.eks verdens første centralbank.

Cementationsprocessen indenfor stålfremstilling og krudt gav os jo en enestående evne til uhørt hurtigt at slå hinanden ihjel.

Sent i renæssancen var det vel sekstanten og dampmaskinen. Dampmaskinen står jo nok først og fremmest som eksponent for industrialiseringen, men den blev genopfundet i renæssancen. Blot vidste man ikke hvad man skulle bruge den til endnu. Det der med at lave damp om til mekanisk energi og videre til elektromagnetisme kom jo først senere.


Der var vist lidt at kigge på :)


Svar #2
09. juni 2010 af simo3595 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Opdagelsesrejser i renæsancen? Teknologisk udvikling og samfundsmæssig konsekvenser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.