Matematik

Regneregler fo differentialkvotienter

09. juni 2010 af Kamelkalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og er ved at forberede mig til mundtlig eksamen. Jeg er kommet til regneregler for differentialkvotienter.. Men hvilke er relevante at medtage? Der er jo ret så mange.

Jeg har ledt inde i opavesektionen her på SP, men jeg syne sikke at kunne finde en simpel og hurtig gennemgang. Kan i anbefale en?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Economist (Slettet)

(f(x)±g(x))'=f'(x)±g'(x)

(k*f(x))'=k*f'(x)

er de vigtigste tre på B-niveau. Bevis dem også gerne, de er ret så nemme.

På A-niveau kan det være nødvendigt at nævne

(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)

(f(x)*g(x))'=f'(x)g(x)+f(x)g'(x)

(f(x)/g(x))'=(f'(x)g(x)-f(x)g'(x))/(g(x))^2,  

der dog også sagtens kan bevises, hvis det er. Bevis eventuelt et par stykker hurtigt og skriv så resten op, så de kan se, at du kan dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2010 af fglp (Slettet)

Jeg var oppe i matA i dag, beviste reglen for sum og differens og differentation af sammensatte funktioner, man når ikke så meget som man forventer, tiden går meget hurtigere end man forestiller sig ;)

Har brugt eksempler fra vores matematikbog

fik 12


Skriv et svar til: Regneregler fo differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.