Matematik

Hjælp søges til en opgave indenfor Potens funktioner

09. juni 2010 af Louise1310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

• Nogle som kan hjælpe mig med dette? 

Løs følgende opgave: Et busselskab går ud fra, at passagertallet i en bus følger forskriften , hvor f(x) er passagertallet og x er billetprisen.
1) Bestem hvor meget falder passagertallet med, når prisen stiger med 10%
2) Hvor stort er passagertallet når en billet koster 15 kr.
3) Hvor meget skal en billet koste før passagertallet vil være 50?
 


Svar #1
09. juni 2010 af Louise1310 (Slettet)

Forskriften er f(x)= 637*x^-1.105


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2010 af 2007xMVK (Slettet)

1) ? mit bedste bud vil være at da x = 10 % = 0,1 skal det vel ganges ind på x's plads i ligningen

2) da x = 15: f(x)= 637*x^-1.105 <=> f(15)= 637*15^-1.105

3) da f(x) = 50 : f(x)= 637*x^-1.105 <=> solve(50= 637*x^-1.105,x) da 50 er løsningen på hele ligningen hvis x = det resultat du får efter udregningen


Svar #3
09. juni 2010 af Louise1310 (Slettet)

Har ingen lommeregner pt :b


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2010 af NejTilSvampe

 1.

x2 = 1,10*x1

f(x2) / f(x1) = ?

#4 - idet at du sidder ved en computer har du en lommeregner. Ihvertfald hvis du kører windows. "Startknap + R" og skriv "calc"


Skriv et svar til: Hjælp søges til en opgave indenfor Potens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.