Matematik

Faktorisering af polynomium HASTER

09. juni 2010 af Anexio (Slettet) - Niveau: B-niveau

 som overskriften siger har jeg brug for hjælp til faktorisering af polynomium

der SKAL være mellemregninger

formelen er:

f(x) = x3 – 3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Matkaj

Hvis du med x3 mener x^3, så kan du faktorisere ved at sætte x udenfor parentes!


Svar #2
09. juni 2010 af Anexio (Slettet)

 ja undskyld min fejl

mente der skulle stå x^3-3x

dvs. jeg skal

x(x^2-3)=0

hvad skal jeg så derefter ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

Du kan se to løsninger som får parantesen til at give 0, hvormed resultatet bliver 0.

±√3


Svar #4
09. juni 2010 af Anexio (Slettet)

 jeg forstår ikke hvordan du kan se at det bliver plus minus kvadartrod 3 :b

jeg er helt lost på faktorisering, skal til eksamen i det imorgen og kan trække den opgave :b derfor jeg gerne vil have den lavet hvor den er skåret ud i pap :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2010 af NejTilSvampe

 x(x^2-3) = 0  medfører at x = 0  eller (x^2-3) = 0

løser vi x^2 -3 = 0 får vi

x^2 = 3 

x = ±√3

så du har 3 løsninger,  0 , √3 og -√3 derfor kan du faktorisere funktionen til

f(x) = (x-0)(x-√3)(x+√3) = x(x-√3)(x+√3)


Svar #6
09. juni 2010 af Anexio (Slettet)

 det der er simpelhen for nice, mange mange tak

men hvorfor er løsingen kvadartrod 3 og - ? :b


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2010 af Blueoil (Slettet)

-x gange -x giver det samme som x gange x


Skriv et svar til: Faktorisering af polynomium HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.